Szombati szedés

ÁPRILIS 9., SZOMBAT, 9:00–12:00
Telkibánya

A Zemplén Fanatik Szabadidősport és Természetvédelmi Egyesület és Telkibánya Község Önkormányzata két héttel ezelőtt „Szombati szedés” címmel szemétszedő akciót hirdetett. Célunk az volt, hogy Telkibányától Bózsváig megtisztítsuk az útmenti árkokat, átereszeket a hulladéktól. Akciónkhoz csatlakozott Bózsva Község Önkormányzata is, így a kishutai határig értek el az önkéntes segítők kezei.

Reggel volt némi pánik a közeledő égi áldás miatt, de szerencsére kitartott a csapadékmentes időjárás éppen a szedés végéig. Siralmas volt látni a teherautók platóján a sok-sok szeméttel teli zsákot… és érthetetlen is egyben ez egy természetkedvelő ember számára. Másrészről viszont ott a jó érzés, ami  eltöltött bennünket (szerintem a többiek nevében is mondhatom) hazafelé… tettünk is valamit az üres beszéd helyett.

Öröm számomra, hogy egyesületünk székhelyén –Telkibányán- olyan polgármester dolgozik, akinek fontos a szemétmentes környezet és ezért tesz is!

Nagy köszönet a telkibányai és a bózsvai csapatnak, hogy szabadidejükben eljöttek ma és megtisztították ezt a 10km-es útszakaszt. Külön köszönet Zoltán Szabó telkibányai polgármesternek a szervezésben nyújtott segítségéért!

Megosztás: