A Kéktúrázás napja

A Zemplén Fanatik Egyesület hagyományteremtő szándékkal csatlakozott az országosan elérhető Kéktúrázás napja eseményhez. A hivatalos, regisztrációhoz kötött programsorozat adta az ötletet, de külön utakon jártunk. Az Országos Kéktúra egy rövid szakaszát körtúrára egészítettük ki. Cél annyi volt csupán, hogy érintsünk legalább egy OKT bélyegzőpontot.

Gyalogtúránk Sárospatak melletti Ciróka pihenőparkból indult. A Malomkő tanösvény jelzésén kaptattunk fel a Megyer-hegy kilátójához, ahol csodás reggeli panoráma fogadott. A Bodrogköz páratengere nyaldosta a Zemplént, a Sátoros-hegyek szigetekként ültek ezen a végtelen tengeren. Pazar volt! Tovább indulva kicsit módosítottunk az eredeti terven. Nem mentünk le Károlyfalvára a Piroson, hanem a tanösvény jelzését követve a Ciróka-nyak lett az új irány. Innen jelzetlen úton, gyönyörű tölgyesen haladtunk a Kék felé… ez volt a Hajagos-hegy. Kis csapatunk rövidesen elérte a Rákóczi-fát, kelet felé ez volt az OKT végpontunk. Mondhatjuk innen indítottunk a mi Kéktúránkat. Mivel a társaság egyik fele munkába sietett, ketté váltunk. Így az én csapatom a továbbiakban egy rövidebb, de tempósabb teljesítménytúrán vett részt, Ujvári Janiék pedig Makkoshotykát is érintve egy hosszabb körön értek vissza a kiindulóponthoz.

Mi a Cirkálótanyán bélyegeztünk csak, onnan ereszkedünk le a Ravány-völgybe, majd másztunk át a Király-hegyen és értünk vissza a Cirókához. Ez a rövidített túra közel 16Km-es lett, 500 méter szinttel.

Janiék a Cirkálótanyától még továbbmentek a Makkoshotykáig, érintve a Rockenbauer Pál emlékkeresztet. Makkoshotykán volt még egy bélyegzés az iskola kapujánál, így a szerencsések 2 OKT pecséttel lettek gazdagabbak. A túra végét azonos útvonalon zárták a Király-hegy tanösvényén. Az ő körük 20km lett!

Köszönöm mindenkinek, aki eljött és részt vett a túrán!


Rövid útvonal

Teljes táv: 16.12 km
Maximális emelkedés: 300 m
Minimális emelkedés: 123 m
Teljes mászás: 536 m
Teljes süllyedés: -538 m
Átlagsebesség: 4.57 km/h
Teljes idő: 04:13:11

Útvonal letöltése: Kekturazas-napja-2022-rovid.gpx
A .gpx útvonal a Zemplén Fanatik tulajdonát képezi, használata kizárólag magáncélú felhasználásra engedélyezett!

Hosszú útvonal

Teljes táv: 18.83 km
Maximális emelkedés: 0 m
Minimális emelkedés: 0 m
Teljes mászás: 0 m
Teljes süllyedés: 0 m
Átlagsebesség: 4.09 km/h
Teljes idő: 06:25:29

Útvonal letöltése: Kekturazas-napja-2022-hosszu.gpx
A .gpx útvonal a Zemplén Fanatik tulajdonát képezi, használata kizárólag magáncélú felhasználásra engedélyezett!
Megosztás: