Együttműködési megállapodás született a Megyerhegyi Mászóiskola üzemeltetőjével

Többen tudjátok, hogy a Tengerszemen épített via-ferrata miatt nem volt igazán felhőtlen a kapcsolat a terület tulajdonosával (Sárospatak Város Önkormányzata) és az üzemeltetővel (Innovo-Patak NKft). Az Innovo-Patak ügyvezetőjével Erdős Tamással (sok éves ismeretstégünkre tekintettel) tavaly rendeztük a kapcsolatunkat, félretettük régi sérelmeinket. Mivel a Megyerhegyi Mászóiskola -főleg a könnyű megközelíthetőségének köszönhetően- alapja a helyi sziklamászás népszerűsítésének, a mai napon együttműködési megállapodást kötöttünk az üzemeltetővel. Az együttműködés megkötésének szükségességét az is indokolta, hogy a mászóiskola magánterületen található, ezáltal a sziklafalakra telepített biztosítási pontok használata tulajdonosi engedélyhez kötött.

Az együttműködés tartalma

  1. Az üzemeltető (Innovo-Patak NKft.)  BO/32/01258-5/2020. számon kapott természetvédelmi engedélyt a létesítmények üzemeltetésére, ezzel egyidejűleg a tulajdonos megbízta a Kft-t az üzemeltetési feladatokkal is, azaz a Kft. számára a tevékenységek végzéséhez tulajdonosi engedélyt adott.
  2. Az Innovo-Patak NKft., mint üzemeltető a Zemplén Fanatik Egyesület érvényes tagsági kártyával rendelkező tagjai számára engedélyezi a Megyer-hegyi Tengerszem (0878/2 hrsz) területén található mászófalak térítésmentes használatát, szabadon választott időpontban, amikor az időjárási körülmények azt lehetővé teszik. A használók a mászófalakat saját felelősségvállalás mellett vehetik igénybe.
  3. A használat során a létesítmény nyitvatartási idejében a használók kötelesek a bányaközpontban regisztrálni az erre a célra rendszeresített íven.
  4. A mászófalak használói figyelemmel kísérik a mászófalak állapotát és ha bármilyen használatot akadályozó, veszélyeztető jelenséget tapasztalnak, akkor az Egyesület elnökének tett jelzéssel élnek, aki erről tájékoztatja az Üzemeltetőt.
  5. Az Üzemeltető hozzájárul, hogy az Egyesület a helyszínre a tevékenységet népszerűsítő akciókat szervezzen. Az Egyesület a tervezett akcióról előzetesen tájékoztatja az üzemeltetőt.
  6. A Felek kölcsönösen támogatják egymást a közös rendezvényeken (reklámanyagok, egyéb reklám felületek kihelyezése a vendégek által frekventált, egyeztetett helyen)
  7. A Felek összehangolják egymással a közösségi médiafelületeken megjelenő, mindkét szervezetet érintő kommunikációs tartalmakat.

Az együttműködési megállapodás teljes szövegét itt olvashatjátok: LETÖLTÉS

Megosztás: