Így kerek a Zemplén Fanatik

Kis magyarázat a túrabeszámolóhoz…

5 éve egy kis helyi bringás csoportként indult a Zemplén Fanatik. Az volt a célom, hogy népszerűsítsem a hegyikerékpározást.

A 8 hónapja megalakított egyesületünknek is ezt a célt tűztük ki, több más szabadidősport promotálásával együtt. Pár hete felkerestem néhány helyi vállalkozót, támogatásukat kértem bringák vásárlásához. Meglepetésemre néhány nap alatt 3 cég jelentős összeget utalt az egyesület számlájára. A támogatásból 5db SCOTT Aspect 930-as hegyikerékpárt vásárolt a Zemplén Fanatik Egyesület. A bringákat elsősorban azoknak a fiataloknak szánjuk, akik hajlandóak kilépni a “digitális kockából” és szeretnék megismerni a hegyeket… két keréken. Természetesen a kerékpárok rendelkezésre állnak az egyesületi tagok számára is kortól, nemtől függetlenül.

Szeretnénk a flottát bővíteni valamint kiegészítőkkel ellátni (lámpák, szerszámok, navigációs eszközök, ruházat, stb.) ehhez további támogatókat keresünk… akár a támogatói tagság bővítésével is.

…és akkor a ma reggel

A SCOTT bringák első útjára az ifjú Medárd kísért el… annyira lelkes montis, mint én voltam 30 éve. Jó látni, hogy van még ilyen fiatal itt a Zemplénben! Fanatizmusát az is mutatja, hogy a reggel 5 órai indulás sem okozott gondot neki.

Sárospatakról Kerekek-kőre terveztem a túrát a szokásos útvonalon. A klasszikus pataki kör. Sárospatak, Makkoshotyka, Eszkála, Gerendás-rét és a sziklás Kerek-kő. Kellemes 20 fokos hőmérsékletben indultunk 2-3 liter vízzel fejenként… meglepően párás időben. Hajnalban ugyanis eset pár csepp eső a hegyekben.

3 óra tekerés alatt 874m szintet gyűjtöttünk 42 kilométeren… a végére az új fékek is összecsiszolódtak. Amikorra kezdett elviselhetetlenné válni a hőség, mi már túl voltunk a túránkon. Jó volt, ügyes volt a “gyermek” és a SCOTT-ok is jól szuperáltak!

Útvonal

Total distance: 43.4 km
Max elevation: 533 m
Min elevation: 112 m
Total climbing: 1231 m
Total descent: -1231 m
Average speed: 16.73 km/h
Total time: 04:32:27
GPX letöltése: Sarospatak_Kerekko_MTB.gpx
Megosztás: