Pályázatok 2022-ben

Ebben a bejegyzésben az elmúlt év pályázati lehetőségeiről szeretnék beszámolni nektek.

2022 év elején a FCA-KP-1-2022/2-000867 számú pályázatban 7 személyes új gépjárműbeszerzésre nyílt lehetőség. 7 millió forint értékben egy Toyota Proace City-re kaptunk árajánlatot. Kiíró a Bethlen Gábor Alapkezelő volt, A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” címel. A feltételek egyszerűek voltak, szinte csak egy lezárt gazdasági év kellett és adósságmentesség. Februárban jött a háború és már sejteni lehetett, hogy behúzzák a féket. Április végére jött az értesítés, hogy nem nyert a pályázat.

Egész éven nem volt egyesületeknek szóló új kiírás, aztán októberben -ismét a Bethlen Gábor Alapkezelőnél- NEAO-KP-1-2023/4-001259 számú, “Közösségépítés szabadidősportok segítségével” címmel jött ki pályázat. Bingó, ez lesz a mi témánk… gondoltam. Pár napos munkával egy szuper anyagot állítottam össze a pályázatíróval, aki úgy fejezte be… “ha ez nem nyer, akkor semmi”. Magabiztosságunkat arra alapoztuk, hogy a 2022-es év eléggé termékeny volt az egyesület életében. Az eseményeink sok embert elértek és a beszámolóink nyilvánosak voltak többek között a weboldalunkon is… a pályázatban sokszor hivatkoztunk is erre. A pályázatunk 4.314.000Ft-ot célzott meg, ebben működési, eszköz, marketing és szabadidős program költségek szerepeltek. Teltek a hónapok, aztán a múlt héten jött az értesítés, hogy nem nyert a pályázatunk. Leforrázott a hír, mert úgy gondoltam, hogy ez a kiírás pont rólunk szól… “Közösség építés, szabadidősportok segítségével”.

Ez a pályázat most pont olyan volt, hogy mindenki “nyer”… minden sikertelen pályázat után a beadó szervezet igényelhet 150.000Ft-ot. Ezt intézem most… közjegyző, bank, posta. Ezt az összeget -az elnökséggel megvitatva- a weboldal fejlesztésre, karbantartásra valamint (a következő) pályázatírói díjra fordítjuk.

Megosztás: