Közösségépítő falmászás és magashegyi élménybeszámoló

Aki követ minket megszokhatta már, hogy a hideg téli estékre szikla- és hegymászással kapcsolatos élménybeszámolókat szervezünk a Zemplén Kalandpark mászótermében. Ezek az események mindig egész napos falmászással párosulnak, helyet adva hegyisportokat kedvelő közösségünk személyes találkozásának. Most is sokan voltunk!
December 9.-én szombaton a Zemplén Fanatik Egyesülethez nemrég csatlakozott, Szalonna Ferenc (Nyírtass) ifjú hegymászó hozta el nekünk magashegyi élményeit a Grossvenediger (Alpok) 3666 méteres csúcsáról. Feri még októberben volt mászó társával a hegyen. Nyári körülmények között a Grossvendiger belépő a 3000-esek világába, de október végén már igazi téli időjárással kellett megküzdeni a párosnak. Az élménybeszámolóra több magashegyet megjárt mászó is eljött, így a végére jó kis eszmecsere, tapasztalatcsere kerekedett. Feriék következő terve a Mont Blanc (4808m körül ????), kíváncsian várjuk az ottani expedíció beszámolóját is! Feriék a Kalandparkból egyenesen a Tátrába indultak tovább edzeni, tapasztalatokat gyűjteni a későbbiekre.

Köszönjük a Zemplén Kalandparknak, hogy biztosították a helyszínt szombat este is. Köszönjük a falmestereknek a biztonságtechnikai bemutatót és az egész napos lelkiismeretes munkát… Szepi, Áron köszönjük!

Fotók a Grossvenedigerről: https://zemplenfanatik.hu/kozelgo-esemeny/grossvenediger-3666/

Megosztás: