Események betöltése

« Az összes esemény

3. Sziklamászó piknik a Megyeren

2024. április 27. | 10:00 17:00

Egyesületünk 2024-ben is folytatja a sziklamászás népszerűsítését itt a Zemplénben. A terem után most ismét szabad falra hívunk mindenkit, a 3. Sziklamászó Piknik a Megyeren programunkon.

Különösen szerencsés helyzetben vagyunk hiszen a Zemplén Kalandparkban található mászóteremtől -ami edzőhelyünk is egyben- 10km-re, a Via-ferrata mellett egy kiváló mászóiskola is található a Megyer-hegy szikláin, ahol kiépített standok segítik a biztosítást. A Zemplén Fanatik Egyesület a hagyományos sziklamászás híve, így soron következő “3. Sziklamászó Piknik a Megyeren” elnevezésű rendezvényünk is a klasszikus sziklamászásról szól majd. Az egész napos kötetlen mászó jam alkalmával bárki kipróbálhatja a falmászást természetes sziklafalon, egyesületünkben tevékenykedő civilek segítségével. A mászáshoz szükséges alap felszereléseket mi biztosítjuk, de hozhatod a sajátodat is. Terveink szerint 10-17 óra között leszünk a hegyen és várjuk az érdeklődőket.

Sziklamászó programunkon mindenki saját felelősségére vehet részt!

Azok számára akik a mászás mellett a Megyer-hegy földtudományi értékei iránt is érdeklődnek, Szepesi János (egyesületünk geológusa) nyújt ismeretterjesztő túravezetést. Az igény szerint induló kisebb túrák végig vezetnek a bányaudvaron a kilátóig, ahol a következőkről lesz szó: milyen vulkánok működtek a Zemplénben több mint 10 millió évvel ezelőtt hogyan keletkezett a riolittufa, amelyből a malomkövet bányászták hogyan zajlott a bányászat, miért lett világhírű a megyeri malomkő.  A kilátóból pedig az újhelyi vulkáni kúpok felé tekintve beszélgetünk a tájképet alakító külső és belső erők harcáról.

A geotúrák a bányaudvarból indulnak, a piknik helyszínéről. A geotúrázásról Szepessi János túravezetőnk ➡️weboldalán⬅️ is tájékozódhatsz.

A “Sziklamászó Piknik a Megyeren” elnevezésű program mindenki számára díjmentes! 

Megközelítés:

37-es főút ➡️ Botkő ➡️ Ciróka pihenőhely és parkoló ➡️ 800m séta a hegyre a Piros kereszt, Piros T jelzésen.

Kérünk minden látogatót, hogy az autót hagyja a Ciróka parkolóban!

Az első piknik beszámolóját itt, a másodikét pedig itt olvashatod.

Szántó Csaba

+36 30 382 5689

View Szervező Website

Megosztás: