Füzérradvány–Telkibánya országúti túra

Nyár végére végre befejeződött a Hegyköz várva-várt útfelújítása, így most Mikóházától Telkibányáig tükör sima aszfaltcsík vezet. Emellett Bózsváig kerékpár út is van, bár állapota sajnos romlik.
Ma délelőtt volt 2 óra szabadidőm, gyorsan rajzoltam egy (országútis szemmel rövidke) kört a Garminra. A radványi kastélytól indítottam a tekerést. Legurultam a fenyves allé frissen aszfaltozott útján, majd csatlakoztam az egykori kisvasút töltésén futó kerékpárútra, így értem be Pálházára. A továbbiakban a felújított műúton pedáloztam át Bózsvára. Következett a Senyő, Király-kút, Gúnyakút kanyar és Telkibánya. A Király-kúthoz betértem egy percre, mert érkezett egy hír, hogy beomlott a Jegesbarlang. Sajnos igen! Ez az ikonikus helyszín megsemmisült, beszakadt a teteje. Nem tudom mi lesz a “barlanggal”, vajon sikerül e majd megmenteni (?) …meglátjuk.
Telkibányán nem időztem -bár van látnivaló-, fordultam és gurultam (száguldtam) le a hegyről. Pálházánál a hátsó radványi útra kanyarodtam és tekertem fel a kastélyhoz.
Nagyon élvezetes országúti kör, ajánlom mindenkinek, aki szereti az aszfaltot.

Total distance: 35.51 km
Max elevation: 355 m
Min elevation: 155 m
Total climbing: 647 m
Total descent: -651 m
Average speed: 25.51 km/h
Total time: 02:11:13
Download file: Fuzerradvany-Telkibanya-orszaguti.gpx
Megosztás: